UllaNo
2012-08-20 02:07

Jeremy Chardy

Jeremy Chardy föddes den 12 februari i Pau i Frankrike. År 2005 blev han proffesionell tennisspelare.

Om vi börjar när han blev proffs år 2005 så vann han Wimbledonmästerskapet pojkar och kom samma år till final i US Open pojkar.

2006
Gjorde debut i Grand Slam i Franska öppna där han i första omgången besegrade Jonas Björkman, men i andra omgången blev det förlust mot David Ferrer.

2008
Förlorade finalen i Marrakech Challenger. I Franska öppna gick han ända till fjärde omgången där han fick stryk av Nicolas Almagro.

2009
Förlust i kvartsfinalen mot Richard Gasquet. I Australian Open föll han i andra omgången mot Novak Djokovic.  I Johannesburg kom första ATP-finalen som slutade  med förlust mot Jo-Wilfried Tsonga. I Delray Beach nådde han semifinal. Så var det dags för Wimbledonmästerskapen, men det blev respass redan i första omgången. I Mercedes Cup i Stuutgart kom första ATP-titeln.

**2010
**Det blev inget bra år. Bästa placeringen kom i Rogers Cup där Jeremy nådde kvartsfinalen.

2011
Det blev mest spel i Challenger-turneringar och i Kremlin Cup nådde han semifinal.

2012
Största bedriften hittills i år skedde i Cincinnati där han besegrade OS-mästaren Andy Murray. Sedan blev det tyvärr stryk i kvartsfinalen.