WTA-touren

WTA-touren

2012-06-14 11:01 #0 av: UllaNo

WTA-touren är en serie tennisturneringar för kvinnliga professionella tennisspelare där resultatet ligger till grund för en ranking.

Maria Sharapova

Touren organiseras av WTA, Women's Tennis Association, som är en icke vinstinriktad organisation med syfte att utveckla den professionella damtennisen. Organisationen ägs till lika delar av tourens spelare och tävlingar.

1973 bildades WTA av tennislegenden Billie Jean King. Från 2005 är tourens officiella beteckning Sony Ericsson WTA Tour och består av 63 professionella damtennistävlingar. De största tävlingarna är Grand Slam-turneringarna Australiska öppna, Franska öppna, Wimbledon och US Open samt the Season ending WTA Tour Championship. Nordea Nordic Light Open är den enda WTA-tävlingen i Norden.

WTA grundades 1973 av tennislegenden Billie Jean King. Ursprungligen, fram till 1994, var Philip Morris-koncernen huvudsponsor för de kvinnliga professionella tennisspelarnas turneringsverksamhet. Under beteckningen the Virginia Slims Circuit (Virginia Slims, ett cigarettmärke inom koncernen) organiserade därvid koncernen ett antal av spelarnas turneringar.

Med en årlig total prissumma på drygt 500 miljoner kronor, cirka fyra miljoner åskådare och ett stort antal TV-tittare är damtennis en av världens största professionella damidrotter.

 

Källa: Svenska Wikipedia 12-06-14

Anmäl
2012-06-15 01:35 #1 av: Leffe

Tjejerna får jobba lika hårt som killarna verkar det som

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.